Συντήρηση παιχνιδοκατασκευής

Η συντήρηση της παιχνιδοκατασκευής σας  είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της επιχείρησής σας. Εάν ελέγχετε συχνά τη δομή του παιχνιδιού σας, εγγυάστε την ασφάλεια των πελατών σας.

Επιπλέον, τα υλικά διαρκούν περισσότερο και δεν χάνετε γιατί θα πρέπει να κλείσετε προσωρινά τον παιδότοπο σας ή μέρος του για σέρβις.

Αλλά πώς μπορείτε να διατηρήσετε καλύτερα μια δομή παιχνιδιού; Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές συντήρησης.

1. Προγραμματισμός
Η επιτυχής συντήρηση του παιδότοπου ξεκινά με τον προγραμματισμό.
Εάν ο παιδότοπος σας έχει εγκατασταθεί από τη Europlaygrounds , θα έχετε παραλάβει ένα εγχειρίδιο που περιγράφει τον τρόπο συντήρησης και ελέγχου.
Οι πληροφορίες του εγχειριδίου, θα σας βοηθήσουν σε συνεργασία με τους συνεργάτες σας να εκπονήσετε και να εφαρμόσετε ένα απλό πρόγραμμα συντήρησης το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα της ασφαλούς χρήσης του εξοπλισμού, από τα παιδιά, αλλά και να διατηρήσει τον εξοπλισμό σε άριστα επίπεδα ασφαλείας και λειτουργικότητας.
Πιθανές απορίες οι οποίες θα σας δημιουργηθούν στην προσπάθεια σας να εφαρμόσετε ένα πρόγραμμα συντήρησης είμαστε σε θέση να σας τις λύσουμε και να σας εξηγήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εφαρμογή αυτών.
2. Καθημερινός έλεγχος
Ξεκινήστε την ημέρα σας με έναν γενικό έλεγχο ή ζητήστε από έναν έμπειρο υπάλληλο σας να το κάνει αυτό. Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου καθημερινού ελέγχου ελέγχετε την κατάσταση όλου του εξοπλισμού.
Αυτό αποτρέπει τα μικρά ελαττώματα να γίνουν δαπανηρές επισκευές ή να χρειαστεί να αντικατασταθούν. Π.χ. Τα δίχτυα είναι χωρίςκοψίματα; Οι επενδύσεις των σωλήνων είναι εντάξει; Το τραμπολίνο χαμηλήςαναπήδησης και ο πύργος αράχνηςείναι χωρίς φθορα στα λάστιχα τους;
3. Μηνιαίος έλεγχος
Ο μηνιαίος έλεγχοςπρέπει να γίνεται στα σημεία που επισημαίνονται από τον κατασκευαστή για κάθε παιχνίδι ή/και λειτουργία του παιδότοπου.
Τυχόν προβλήματα τα οποία εντοπίζονται, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, θα πρέπει να επιδιορθώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στην περίπτωση κατά την οποία δεν μπορούν να γίνουν επιδιορθώσεις από τον ιδιοκτήτη του χώρου θα πρέπει να ειδοποιείτε ο κατασκευαστής για να εκτιμήσει το χρόνο και το μέγεθος της επισκευής έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση και επαναφορά της κατασκευής στο επίπεδο ασφάλειας της αρχικής εγκατάστασης.
Ελέγξτε εάν οι διάδρομοι στις κατασκευές και τα δίχτυα εξακολουθούν να είναι τοποθετημένα σωστά και χωρίς φθορές. Τέλος, ελέγξτε εάν οι συνδέσεις στις τσουληθρες είναι σωστές και εάν τα κρεμαστά παιχνίδια είναι ασφαλισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα παγίδευσης των δακτύλων. Έλεγχος, έλεγχος, διπλός έλεγχος!
4. Χωρίς σκόνη….
Για να καθαρίσετε την λεία και μη πορώδη επιφάνεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί νερό και σαπούνι. Συνηθισμένες ακαθαρσίες από σκόνη και βροχή αφαιρούνται εύκολα με τον τρόπο αυτόν.
Αποφύγετε τη χρήση χλωρίου, καυστικών υγρών καθαρισμού, όπως διαλυτικά νίτρου, βενζίνης ή παρόμοια, αιχμηρών αντικειμένων, σκληρού σφουγγαριού ή σύρματος. Χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο πανί για να σκουπίζετε τακτικά όλες τις περιοχές των στοιχείων που μπορείτε να φτάσετε.
Αυτό δεν είναι καλό μόνο για την υγιεινή, αλλά φαίνεται και τακτοποιημένο.
7. Καταγράψτε τις συντηρήσεις σας
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό , μην ξεχάσετε να κρατάτε ένα αρχείο καταγραφής όλων των ελέγχων, των εργασιών συντήρησης και επισκευής που έχετε πραγματοποιήσει.
Εάν ο παιδότοπος σας έχει εγκατασταθεί από τη Europlaygrounds , θα έχετε παραλάβει βιβλίο συντήρησης.
Η ύπαρξη του βιβλίου συντήρησης του κατασκευαστή είναι υποχρεωτική από τη νομοθεσία και κατά συνέπεια ο ιδιοκτήτης του παιδότοπου θα πρέπει να απαιτεί το αντίστοιχο βιβλίο από τον κατασκευαστή.
Ο ιδιοκτήτης του παιδότοπου θα πρέπει να πραγματοποιεί ημερήσιο, εβδομαδιαίο και μηνιαίο έλεγχο με βάση το πρόγραμμα συντήρησης που αποτυπώνεται στο βιβλίο συντήρησης του κατασκευαστή, και να σημειώνει τις παρατηρήσεις.

Θα θέλατε περισσότερες συμβουλές για το πώς να συντηρήσετε τον παιδότοπο σας;

Η Europlaygroundsείναι πρόθυμη να σας συμβουλέψει και να σας υποστηρίξει στη συντήρηση ή την επισκευή του.

Η ομάδα μας είναι πάντα εκεί για εσάς.

Καλέστε μας στο 2109939555 ή στείλτε ένα email στηδιεύθυνση info@europlaygrounds.gr.